DM

Blev ju två tävlingar för undertecknad i helgen också, först på Lördag 15 jm kl. Det blev en väldigt bra fartfördelning för min del, öppnad lungt för att kunna hålla jämnt tempo, lyckades ju undvika att bli sist med två placeringars marginal tom denna gång. Ett steg framåt lika väl, jämfört med i Vörå veckan innan krympte avståndet till täten med någon minut, dock var ju banaprofilerna något olika.

Sen blev det en stafett också, måhända aningen överraskande. Fick skida 2a sträckan i Minken 2, tappade en del position men tyckte iaf att jag hängde med Kronan och Femman skapligt på andra delen av sträckan. Börjar så smått kännas som man faktiskt tävlar och inte bara masar sig runt spåret. Dock kommer ju faktum emot, att trots att formen stiger, hjälper det inte så oändligt mycket då grunden och därmed kapaciteten inte är upptränad i tillräcklig grad under sommaren och hösten. Såg ett passande citat angående detta häromdagen, har man bara tränat ordentligt under sommaren kommer nog formen förr eller senare också på vintern även om man kan få små bakslag. Tänker man tvärtom att man inte  tränat optimalt på sommaren ska man inte heller räkna me något på vintern, fast det säger ju iofs sig själv.

En annan positiv sak var ju att vallningen fungerade prickfritt jämfört med tidigare under säsongen, lite styvare skidor med mera fäste under lördagen då det mjuka underlaget var lite lömskt. På söndag var det så kallt att fästet inte blev något större problem,  minimifäste under det mjuka paret. Glidmässigt blev det väl toko på lör och vauhti på sön, ngn nogrannare analys är jag inte kapabel till xP

Sammanfattningsvis var detta de två bästa loppen hittills i år, återstår att se om formen börjar falla efter DM vilket varit fallet de två senaste åren. Eller om man lyckas få till en formtopp till FSSM på hemmaplan vilket är tanken iaf. Nästa veckoslut tar vi tävlingsledigt och kikar hur de stora pojkarna kör i Vörå FM.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0